Pépinière d'atmosphère

Definitie bladhoudend of marcescent: Bladhoudend wil zeggen dat het blad heel lang dor op de boom blijft maar niet noodzakelijk wintergroen is. Wintergroene bomen zijn steeds bladhoudend. Bladhoudende bomen zijn niet altijd wintergroen. Bladhoudende en marcescente bomen bieden ook afscherming in de winter. Enkel in de jonge jaren van de boom en tijdens een korte overgangsperiode in het voorjaar is het bladerdek minder afdekkend. Marcescente bomen zijn in tegenstelling tot wat beweerd wordt niet altijd stabiel, weersomstandigheden, leeftijd en grondtype kunnen ervoor zorgen dat bladeren zich niet of minder lang vasthouden.

 

1 product trouvé avec tag Feuilles résistantes

Als parasolboom of dakboom kan de daksteeneik aangeplant worden om hoge inkijk te vermijden.
Verder zijn er nog specifieke toepassingen waarbij we deze boom adviseren.
De onderkant van de bladeren zijn licht tot zilvergrijs en geven een frisse impressie.

Het toepassen van groenblijvende dakvormen dient met aandacht te gebeuren om zo te veel schaduw in de wintermaanden te vermijden. Hiervoor hebben we meerdere oplossingen uitgewerkt met de gepaste steeneiken. Als wintergroene schaduw is het één van de zeldzame bomen die hiervoor geschikt zijn.

Ook omdat deze boom waardevol is voor omgeving en natuur hebben we hem als deze vorm in assortiment toegevoegd. 

Om een mooi produkt af te leveren is er een langere wachttijd voor deze dakvorm. Heb je een project waarbij je groenblijvende dakbomen wenst te integreren neem dan tijdig contact op. 

Kijk hier voor informatie over de steeineik als leiboom

Quercus_ilex_roof_top_shape.jpgQuercus_ilex_dakvorm_parasol.jpgQuercus_ilex_roofform_dakvorm.jpg

Tous photos dans cette rubrique

Arbres en forme de parasol : choisissez votre ombrePlantanus x acerifoliaMorus platanifolia select (mûrier-platane en forme de parasol)Morus alba 'Fruitless' (vruchtloze dakmoerbei)Quercus palustris (Chêne des marais)Ginkgo bilobaPrunus ceracifera NigraLiquidambar en forme de parasol - Copalme d'AmériquePyrus salicifolia 'Pendula'Wisteria floribunda - Glycine du Japon - Glycine floribondeGinkgo biloba 'Horizontalis' - L'arbre aux 40 écusParrotia persica (Perzisch ijzerhout)Charme en parasol (Carpinus betulus)Quercus ilex - steeneik dakboom
© Espaliers. Webdesign by Webatvantage. Sitemap. Disclaimer.
top